Telefon: 0542-370-00-34 / 0850-259-2-663
1 ÜLKE SEÇİMİ
ÜLKE SEÇİMİ
2 ŞEHİR SEÇİMİ
ŞEHİR SEÇİMİ
3 VİZE TÜRÜ
VİZE TÜRÜ
Sonuçları Gör

Danimarka

 

 

 

Danimarka Vize İşlemleri Hakkında Genel Bilgiler

 

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Pasaportların geçerlilik sürelerinin, Danimarka’da kalınacak süreden en az 3 ay fazla olması gerekmektedir.

Ayrıca, Danimarka’ya seyahat edecek olan vatandaşlarımızın, vize itasının önkoşullarından biri olan sağlık sigortasının orijinal belgesini yanlarında taşımaları zorunludur, zira gümrük kontrolü esnasında anılan belgeyi ibraz etmeyenler ülkeye kabul edilmemektedir. 

Danimarka’ya turistik amaç dışında giden başka bir ifadeyle, 3 aydan fazla bir süre kalacak olan yabancıların, oturma ve çalışma izin belgesini almaları ve bunları aldıktan sonra 5 gün içinde ikamet edeceği yer belediyesinin nüfus bölümüne ve yabancılar polisine başvurarak kaydını yaptırmaları gerekmektedir. Şahıs, bu kayıtla birlikte otomatik olarak sağlık sigortası sistemine dahil olacaktır. Sağlık sigortası kartı (CPR, Sarı kart ), anılan kayıt işlemleri bittikten yaklaşık bir hafta sonra kişiye ulaştırılmaktadır. Danimarka ile aramızda mevcut Sosyal Güvenlik Sözleşmesi hükümlerine göre, oturma ve çalışma izni bulunan ve Türkiye’de sigortalı olan vatandaşlarımız, Danimarka sosyal güvenlik sisteminden de yararlanabilmektedir. Bunu sağlamak için istenilen belgelerin Danimarka makamlarına ibrazı gerekmektedir.

Vize Başvuruları için gerekli olan genel evrak listesini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Eksiksiz doldurulmuş vize talep formu, biri 37. kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır. (2’şer adet)

  • Pasaportun aslı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihi itibari ile 6 ay fazladan geçerlilik süresi bulunmalıdır. (Yeni pasaportun, varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.)

  • Kimlik fotokopisi

  • 2 adet 3,5 X 4,5 ebatlarında arka fon beyaz fotoğraf

  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

  • Giriş Çıkış tarihi belli otel rezervasyonu (uçak rezervasyonu ile uyumlu )

  • Tüm seyahat süresini kapsayan 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerli ve cenazenin yurda nakli ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası aslı (Acentemizden temin edilebilmektedir.)

  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, imzalayan yetkilinin imza örneği ile birlikte, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren hesap dökümü

  • Hesaplarda yurt dışında kalacağınız süre boyunca, konaklama, gidiş dönüş uçak bileti için yeterli miktarda bakiye bulunması gerekmektedir (Vizenin alınabilmesi için yeni yatırılan paranın ispatlanması halinde problem yaşanacağını belirtiriz.)

  • Kredi kartı, Gayrimenkul, Araç ruhsat fotokopisi

  • Eş ile birlikte seyahat eden pasaport sahipleri evlilik cüzdanı kopyası sunmaları gerekmektedir.

  • Ev hanımı ve öğrenci vize başvuruları için sponsor olacak eş ya da ebeveynlerin ayrıca evraklarını sunmaları gerekmektedir

 

İş gezisi için; davet eden şirketinden davet mektubu, antetli, imzalı (internet çıktısı) ayrıca davet eden şirket yetkilisinin pasaport kopyası

 

Fuar veya Konferans için; Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler

 

Aile Ziyareti için; Davet eden kişinin gerekli mercilerden(belediye, yabancılar polisi) çıkarttırdığı davetiye aslı ve Ayrıca davet eden kişiye ait; oturma izni veya pasaport kopyası, son üç aylık maaş ödeme ikamet edilen eve ait tapu/kira kontratı gibi belgeler istenebilir

 

Turistik Ziyaret için; Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı ve kopyası (anne, baba, kardeş, evli ise eş ve çocukların gözükmesi gerekmektedir)

 

Şirket Sahibi ve Ortakları;

  • Görevi, seyahat süresi, seyahat amacı belirtilmiş antetli kağıda kaşeli ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış belge aslı
  • İmza Sirküleri Kopyası
  • Ticari Sicil Gazetesi Kopyası
  • Güncel Vergi Levhası Kopyası
  • Faaliyet Belgesi veya Oda Sicil Kayıt Belgesi Kopyası (6 aydan eski olmaması gerekmekte )

 

Çalışan;  

  • Görevi, işe başlama tarihi, seyahat süresi, seyahat amacı, işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda kaşeli ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış belge aslı
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK 4A Hizmet Dökümü
  • Son 3 Aya Ait Maaş Bordrosu kaşe ve imzalı

(Emekli sandığı çalışan için emekli sandığı mektubu - SGK olmayan çalışan için noter tasdikli iş sözleşmesiaslı ve kopyası)

  • İmza Sirküleri Kopyası
  • Ticari Sicil Gazetesi Kopyası
  • Güncel Vergi Levhası Kopyası
  • Faaliyet Belgesi veya Oda Sicil Gazetesi Kopyası( 6 aydan eski olmaması gerekmekte )

 

Öğrenci ve Reşit olmayanlar;  (18 yaş altı)

  • Anne, Baba tarafından düzenlenmiş seyahat süresi ve seyahat amacı belirtilmiş imzalı dilekçe
  • Öğrenci Belgesi( 6 aydan eski olmaması gerekmektedir )
  • Ebeveynleriyle birlikte seyahat ediyor olsa dahi, ebeveynlerin beraberce noter tasdikli izin belgesi aslı ve kopyası (Muvafakat name )
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (anne, baba)

 

Emekli;

  • Konsolosluk'a hitaben düzenlenmiş seyahat süresi ve seyahat amacının belirtilmiş olduğu imzalı dilekçe
  • Emekli maaşını gösterir belge aslı ve kopyası ( banka hesap özeti veya emekli cüzdanı )

Türkiye'de Yaşayan Yabancı Uyruklu kişilerin vize başvuruları hakkında uygulama ise;

  • Türkiye’de oturma ya da çalışma izni aslı ve kopyası. Oturma izninin planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir

 

ÖNEMLİ NOT: 

01.10.2004 tarihinde AB Komisyonu tarafından tüm AB üyesi ülkelerde evcil hayvanlara yönelik olarak “özel AB pasaportu” uygulaması getirilmiş olup, bu çerçevede, Danimarka’ya evcil hayvan götürmek isteyen yabancıların hayvanlarına AB pasaportu tanzim ettirmesi gerekmektedir. Bu itibarla, yanlarında evcil hayvan götürecek olan vatandaşlarımızın, seyahat tarihinden en az 6 ay önce, hayvanlarının muayene/tedavisinin düzenli olarak yapıldığına dair Türkiye’deki veterinerlerden tercihen İngilizce dilinde temin edecekleri aşağıda belirtilen belgelerle birlikte Danimarka’nın ülkemizdeki temsilciliklerinden birine başvurmaları gerekmektedir.

-Kuduz aşılarının tümünün zamanında ve eksiksiz olarak yapıldığını gösteren çizelge

Hayvanın hiçbir hastalık taşımadığını doğrulayan belge

-Hayvanın tüm kimlik bilgilerini (adı, cinsi, rengi, özellikleri, çip no, vb) ayrıntılı olarak belirten belge

Başvurunun kabul edilmiş olması, iznin verileceğine dair bir garanti niteliği taşımamakta, ilave belgeler talep edebilmektedir.

Danimarka Konsolosluğu, vize talebi ile ilgili karar vermeden önce başvuru sahibini, konsolosluk vize görevlileri ile mülakata çağırabilir. Danimarka Konsolosluğu, başvuru dosyasının incelenmesi ve karar aşamasında ek evrak talep etme hakkını saklı tutmaktadır. 

 

 

 

 

Detaylı Bilgi için;
0542-370-00-34
0850-259-2-663
info@omdvize.com

Bilgi Formu

Bilgi Formu

Gerekli Bilgiler

DANiMARKA İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Trump Towers, Büyükdere Cad. No:1 Kule 2, 34387 Şişli,

Tel: +90 (212) 359 19 00

E-mail: istgkl@um.dk

 

DANİMARKA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ

Mahatma Gandhi Caddesi 7406700 Gaziosmanpasa, Ankara

Tel: +90 (312) 446 57 20

Fax: +90 (312) 447 24 98

E-mail:ankamb@um.dk

 

OMD DESTEK HATTI
Phone Image

0542 370 00 34

0850 259 26 63

YURTDIŞI ÖĞRENCİ VİZESİ