Telefon: 0542-370-00-34 / 0850-259-2-663
1 ÜLKE SEÇİMİ
ÜLKE SEÇİMİ
2 ŞEHİR SEÇİMİ
ŞEHİR SEÇİMİ
3 VİZE TÜRÜ
VİZE TÜRÜ
Sonuçları Gör

Moritanya

 

 

MORİTANYA VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA GÜNCEL BİLGİLER 

 

Moritanya seyahatinde bulunacak olan vatandaşlarımızın bu ülkeye olan seyahatleri öncesi Moritanya vizesi almaları gerekmektedir. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulanmaktadır. Yeşil pasaport ve diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımızın da Moritanya vizesi almaları gerekirken, Moritanya vize işlemlerinde kullanılacak olan pasaportlarınızın geçerlilik süresi bu ülkeye olan seyahatinizden sonra en az 6 ay geçerliliği bulunmalıdır.

Vatandaşlarımızın Moritanya seyahatleri öncesi Moritanya vize işlemlerine yenilenmiş bir pasaportla başlamış olmaları her zaman yarar sağlayacaktır. Eski pasaportlar ile Moritanya vize başvurularında bulunulacak olması halinde ise pasaportunuzun en az 2 boş sayfası önemlidir.  1 ay, 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olarak düzenlenebilen vizeler, ülkeye girişte ücret karşılığı havaalanından alınabilmektedir. 

 
Moritanya Konsolosluğu, Moritanya Vizesi Nasıl Alınır?

Vatandaşlarımız Moritanya vizesini iki farklı şekilde alabileceklerdir; 

1 – Moritanya Türkiye temsilciliklerine yapacak oldukları şahsi başvurularla Moritanya vizesini alabilirler.

2 – Moritanya Türkiye temsilciliklerine şahsi başvuruda bulunmadan Moritanya vizesini alabilirler. 

Şahsi başvuru yaparak Moritanya vizesi nasıl alınır? 

Vatandaşlarımız şahsi başvuru yaparak Moritanya vizesini, Moritanya Türkiye temsilciliğinden alabilirler. Moritanya vize uyum koşullarını eksiksiz olarak yerine getirme koşulu ile Moritanya vizelerini alabileceklerdir. 


Şahsi başvuruda bulunmadan Moritanya vizesi nasıl alınır?

Şahsi başvuruda bulunmadan Moritanya vizesi, Moritanya vize işlemleri üzerine faaliyet göstermekte olan temsilcilikler aracılığı ile alınabilecektir. Vatandaşlarımız bu temsilciliklere gelerek Moritanya vizesi başvurularında bulunabilirler.

 

Vize başvuruları için gerekli evraklar

 

En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz standart vesikalık resim
T.C. kimlik (Fotokopisi)
Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli İngilizce dilekçe (Aslı)
Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
Uçak bileti ve Otel rezervasyonu (Fotokopisi)

 

ÖNEMLİ NOT : Moritanyada sıtma ve sarıhumma hastalıkları riski bulunmaktadır. 9 aylıktan büyük tüm yolcuların Türkiye’den ayrılmadan 10 gün önce sarıhumma aşısı yaptırmaları zorunludur. Ayrıca, Difteri/tetanos aşısı ile Hepatit B aşısı gibi tüm yurtdışı seyahatlerinden önce yaptırılması önerilen rutin aşıların yaptırılması da tavsiye edilir. 

Ülkeden çıkışta 2.000.000 Moritanya Ugiyası karşılığı dövizden daha fazla dövizin yolcu beraberinde bulundurulması yasaktır (yaklaşık 6.500 ABD Doları veya 5.400 Euro). 

 

Sağlıklı ve güzel anılarla dolu seyahatler dileriz.

Detaylı Bilgi için;
0542-370-00-34
0850-259-2-663
info@omdvize.com

Vize Türleri

Gerekli Bilgiler

OMD DESTEK HATTI
Phone Image

0542 370 00 34

0850 259 26 63

YURTDIŞI ÖĞRENCİ VİZESİ