Telefon: 0542-370-00-34 / 0850-259-2-663
1 ÜLKE SEÇİMİ
ÜLKE SEÇİMİ
2 ŞEHİR SEÇİMİ
ŞEHİR SEÇİMİ
3 VİZE TÜRÜ
VİZE TÜRÜ
Sonuçları Gör

Yeni Zelanda

 

 

Yeni Zelanda Vize Başvuruları ve Değişen Vize Başvuru Merkezleri Hakkında Güncel 2017 Bilgileri

 

 

Yeni Zelanda Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni Zelanda'ya seyahat edecek Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bildiride, Yeni Zelanda’ya vize başvurularının belirlenen “Vize Başvuru Merkezleri” tarafından alınmasının kararlaştırıldığı bildirilmiştir.

Türk Vatandaşlarımız Yeni Zelanda Öğrenci ve Turist Vizeleri başvurularını Yeni Zelanda’nın Türkiye'de bulunan Büyükelçiliğine yapmaya devam edebileceklerdir. Vize başvurusu için gerekli olan tüm evraklar hazırlandıktan sonra Büyükelçiliğe başvuru yapılması gerekmektedir. Yeni Zelanda Vize Başvurusunda tüm evraklarınızın İngilizce çevirilerinin mutlaka dosyanıza eklenmesi gerekmektedir. Yeni Zelanda vize başvurusuna şahsen gelmenize gerek olmamakla birlikte Yeni Zelanda Büyükelçiliği başvuruları biz acentalar aracılığı ile kabul etmektedir. İşlem süresi 10 ile 20 gün arasında değişmektedir. Yeni Zelanda Büyükelçiliği başvuruları haftaiçi saat 12:00 a kadar kabul etmektedir. Vize işlemi sonuçlanan pasaportunuz dilediğiniz kargo ile adresine gönderilmektedir. 

 

Ancak Oturma İzni, Sürekli Oturma İzni, Çalışma ve Sınırlı  (Limited Purpose) Vize başvurularını “Immigration New Zeland, Level :15, API Tower, Sheikh Zayed Road, Dubai, Birleşik Arap Emirliği” adresinde mukim Vize Başvuru Merkezine yapmaları gerekmektedir.

 

Yeni Zelanda vize başvurularında aşağıdaki belgeler gerekmektedir

Yeni Zelanda Vizesi için yapılan başvurular hafta içi hergün sabah 9:00-12:00 saatleri arasında kabul edilmektedir. 
Vize Bölümüne sunulan belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz 
edilmelidir. 
Başvuru yapan tüm şahıslar aşağıdakileri temin etmek durumundadır:
1. Yeni Zelanda'yı ziyaret tarihinin bitişinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport.
2. 1 adet vesikalık resim (son 3 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
3. Yeni Zelanda'da kalınacak her ay için en az 1,000 Yeni Zelanda Doları tutarında 
para. Son 6 aylık işlemlerinizi gösteren banka hesap cüzdanlarınız, kredi kartları (kredi limitinizi ve mevcut birikiminizi gösteren bir banka mektubu ile birlikte veya hesap dökümleriniz ile birlikte ibraz edilebilir).
Halen Yeni Zelanda'da bulunan bir Yeni Zelanda vatandaşı veya oturma izni bulunan yakınınız tarafından sponsor edilecekseniz, bu formun doldurulması gerekmektedir
Sponsorship Form NZIS1025 
(İlgili tüm dokümanları ile birlikte Yeni Zelanda'da bulunan yakınınız tarafından eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.)

5. Yeni Zelanda'ya Gidiş-Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonunuz. (Vize Bölümü vize alacağınızı taahhüt ettikten sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak önceden biletinizi almanızı tavsiye etmemekteyiz.)
6. Otel rezarvasyonu (kalınacak yer bilgileri, firmamız sizin için bunu ayarlayacaktır.)
7. Türkiye'deki durumunuzu gösteren diğer belgeler. (Sahip olduğunuz mülklerin tapusu, üniversite diploması, emeklilik cüzdanı, v.s.)
8. Erkekler için askerlik durumunuzu gösteren belge.
Önemli Not: Sponsor ediliyor olsanız bile yine de kendi durumunuzu gösteren belgeleri sunmak durumundasınız. Bunlar Banka hesap cüzdanlarınız, kredi kartları vb. belgelerdir.

İlave istenebilecek vize başvuru belgeleri:

A. Maaşlı çalışanlar için:
1. Maaş bordronuz.
2. İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki göreviniz, ne kadar süredir burada çaliştığınız, kullanacağınız onaylanmış izin günü ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınızı belirtilen resmi bir yazı. 
3. SSK işe giriş bildirgeniz.

B. Serbest çalışanlar için:
1. Şirketin Ticari ve Sanayi odasına kayıt belgesi
2. Şirketin vergi levhası
3. Şirketin resmi imza sirküleri
4. Şirketin Resmi Gazete duyurusu

C. İş amaçlı ziyaretler için:
1. Yeni Zelanda 'da toplantı yapacağınız firma veya firmalardan antetli kağıda, 
beklenen ziyaretçilerin detayları ve davet ediliş nedenlerini belirten resmi bir davet mektubu.
2. Kendi firmanızın veya çalıştığınız işyerinin antetli kağıdına; firmadan kimlerin 
gideceği, görevleri ve ne amaçla gidileceğini belirten resmi bir yazı. Bu yazı seyahat 
ve sağlık sigortası dahil seyahat edecek tüm şahısların masraflarının karşılanacağına 
dair garanti vermek durumundadır.
3. Yukarıda B. bölümünde bahsedilen tüm şirket evrakları.
4. Maaş bordrosu ile birlikte SSK işe giriş bildirgeniz.

D. Konferans veya fuar amaçlı gidişler için:
1. Konferans veya Fuar kayıt belgeleriniz. (Vize Bölümü vize verileceğini belirttikten sonra konferansın kayıt parasının yatırıldığına dair belge görmek isteyebilir)
2. Davet ediliyorsanız, resmi davet mektubu.
3. Konferans ve/veya fuar masrafları çalıştığınız işyeri veya başka bir kurum tarafından 
karşılanıyorsa bununla ilgili tüm resmi belgeler.

ÖNEMLİ NOT:

  • Yeni Zelanda 'da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan bazı detaylı sağlık koşullarını yerine getirmeleri istenecektir. Bununla ilgili detaylı bilgi için lütfen, danışmanlarımızdan bilgi almak için randevu alınız.
  • Yeni Zelanda Büyükelçiliği Vize Bölümü yukarıdaki belgelerle birlikte ilave belgeler temin etmenizi isteyebilir.
    Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
  • Ziyaretçi vizesi başvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorundludur. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
  • Vize başvurularının incelenmesi, tüm belgeler eksiksiz ve tam sunulduğu takdirde genellikle 1 hafta sürmektedir.
Detaylı Bilgi için;
0542-370-00-34
0850-259-2-663
info@omdvize.com

Gerekli Bilgiler

OMD DESTEK HATTI
Phone Image

0542 370 00 34

0850 259 26 63

YURTDIŞI ÖĞRENCİ VİZESİ