Telefon: 0542-370-00-34 / 0850-259-2-663

Sorunsuz Vize Başvurusu

 

 

KOLAY VE HIZLI VİZE İŞLEMLERİ İÇİN İPUÇLARI 

 

1. Vize başvuruları, pasaport tipine ( Bordo, Yeşil gibi ) ve başvuru yapılmak istenilen vize türüne ( Turistik, Ticari, Öğrenci gibi ) göre başvuru yapılan ülkenin Büyükelçilik/Konsolosluk vize yetkilileri tarafından değerlendirilmektedir. Ancak bu konuda bize düşen en önemli görev yapılacak vize başvuru sürecinde siz başvuru sahiplerini doğru bilgilendirmek ve yönlendirmektir. Bu görevimizi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz zira sektörde uzun süreli tecrübemiz ve uzman kadromuzla başta Schengen, Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya olmak üzere tüm dünya ülkeleri için vize işlemlerinizi en hızlı şekilde ve profesyonel ekibimiz ile sorunsuzca gerçekleştiriyoruz.

 

2. Grup olarak yapılan başvurularda ( Tur Grupları hariç ) aile olsanız bile vize almak isteyen herbir kişi için vize başvuru evrakları, vize randevusu ve vize ücretleri ayrı ayrı hazırlanmalıdır. Aile olarak yapılan başvurularda konsolosluk vize memurlarının değerlendirmelerinde ailenin genel durumunu gözönünde bulunduracaklarını unutmayınız.  

 

3. Amerika ve İngiltere Konsoloslukları her vize başvurunuz için sizden parmak izi için konsolosluğa gelmenizi istemektedir.  

 

4. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra VFS Global ve İdata aracılığıyla yapılan tüm Schengen vize başvuru işlemleri sırasında parmak izi alındığından, bazı istisnai uygulamalar hariç bu tarihten sonra ki 5 yıl içinde yapacağınız Schengen vize başvurularınıza parmak izi vermek için randevuya gitmenize gerek olmamakla birlikte parmak izi işlemlerine ilişkin uygulamalar ve kurallar, ilgili ülkenin yetkili makamlarınca belirlenmekte olup başvuruya özel uygulamalar sözkonusu olabilir. Parmak izi uygulamalarına ilişkin en güncel bilgiler için lütfen bizimle iletişime geçiniz. 

 

5. Eğer Amerika ve Schengen/Şengen vizeniz varsa o zaman bazı ülkelere vize almak çok kolaylaşıyor. Mesela Amerikan vizeniz varsa Meksika vizesi almanıza gerek yok. İngiliz ( Birleşik Krallık ) vizeniz varsa İngiltere'ye vize ihlali yapmadan birkez giriş çıkış yaptıktan sonra İrlanda'ya ayrıca vize almanıza gerek kalmadan seyahat edebilirsiniz. Pasaportunuzda Amerikan vizenizin olması, başvuru yapılan Schengen ülkesinin konsolosluğu tarafından verilen Schengen/Şengen vizesinin süresini yada ülkede kalış sürenizi uzatabiliyor. İsrail vizesi, dikkat edilmesi gereken vizelerden biridir. Zira pasaportunuzda İsrail vizesinin bulunması, bazı Arap ülkelere girişi zorlaştıracağı gibi, aynı şekilde pasaportunuzdaki Arap ülkeleri vizeleri de İsrail’e girişinizi zorlaştırabilir. 

 

6. 35 yaş altı bekâr bayanların vize başvuruları Suudi Arabistan makamları tarafından kabul edilmemektedir.

 

7. Hac ve Ümre vizeleriniz farklı bir şekilde yürütülmektedir. Deyalı bilgi için vize danışmanlarımızdan bilgi alınız. 

 

8. İzlanda Cummhuriyetinin ülkemizde Büyükelçiliği ve konsolosluğu bulunmamaktadır. İzlanda vize başvurularınız için ülkemizde bulunan Danimarka makamlarına başvuru yapılması gerekmektedir.

 

9. Schengen ülkeleri vize başvurularında dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport ibrazı talep etmektedir.

 

10. Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler için ülkeye giriş sırasında pasaport geçerliliğinizin en an 3 ay olması gerekmektedir.

 

11. Yurtdışına eğitim almak için gidecek öğrencilerin gidecekleri ülkenin konsolosluğuna/büyükelçiliğine öğrenci vizesi için başvuru yapmaları gerekmektedir. Öğrenci vizesi normal vize başvuru işlemlerinden farklı belge, süreçler ve bazen de vize yetkilileri ile görüşme gerektirebilmektedir. Tamamen profesyonel kişiler danışmanlığında bir vize başvurusu gerektirmektedir.   

 

12. Seyahatinizi aktarmalı uçuş ile gerçekleştirecek kişilerin, aktarma yapacakları ülkenin Transit vize uygulamalarını önceden öğrenmeleri ve gerekiyorsa mutlaka transit vize almaları gerekmektedir. 

 

Vize Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

 

Öncelikle vize başvuruları için gerekli olan belgelerin neler olduğunu, hangi konsolosluğunu hangi belgeleri ne şekilde istediğini sizinle paylaşarak işe başlıyoruz.Tercüme edilmesi gereken vize başvuru evrakları için bilgi veriyoruz. 

Bize ulaştırdığınız vize başvuru belgeleriniz deneyimli kadromuz tarafından pasaport ve başvuru türünüze uygun olarak değerlendiriliyor. Eksik yada hatalı bir belge varsa derhal evrak temini için bilgilendirme yapılarak vize başvurunuzla ilgili ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor. Unutulmanız ki, pasaportunuza gelebilecek bir vize reddi damgası size geri dönüşü olmayan ve çoğu zaman para ile ölçülemeyen şeyler kaybettirebilir. Vizenizin reddolması, hem yurtdışına çıkışınızı engelleyecek, hem de diğer ülkeler için yapacağınız vize başvurularınızda vize verilme ihtimalini de düşürecektir. 

Siz başvuru evraklarınzı hazırlarken zaman kaybını engellemek ve özellikle de Bayram, Yılbaşı, Sömestre ve benzeri başvuruların yoğun olduğu dönemde seyahat planlamanız ile ilgili sorun yaşamamanız için derhal Vize Randevunuzu alıyoruz.

Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra herhangi bir sorun yoksa sizin adınıza vize başvuru işlemleriniz başlatılacaktır. 

Başvuru neticesinde takibi sürdürülerek en kısa süre içinde netice alınmaya çalışılacaktır. Konsoloslukta işlemleriniz tamamlandıktan sonra pasaportunuzu tekrardan sizlere ulaştırıyor olacağız.

 

Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:

  • Konsolosluk ve Büyükelçiliklerdeki yoğunlukları gözönünde bulundurarak, vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapınız.

  • Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir.

  • Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösteriniz. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğreniniz.

  • Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür.

  • Vize başvurunuz reddedilebilir. Red nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır.

 

VİZE İÇİN İSTENİLEN STANDART EVRAKLAR (Konsolosluktan konsolosluğa değişmekle birlikte)

 

 

İşveren İseniz;

 

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)

• Bankadan alınmış ıslak imzalı ve imza yetkisi bulunan kişinin izma sürküleri olan  hesap hareketlerini içeren hesap dökümü

• Gayrimenkul tapu fotokopisi, araç ruhsatı

• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)

• İmza sirküleri Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• SGK 4B Bağkur Dökümü

 

 

Bordrolu Çalışan İseniz;

 

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son 3 aylık bordro
• Bankadan alınmış ıslak imzalı ve imza yetkisi bulunan kişinin imza sirküleri olan hesap hareketlerini içeren hesap dökümü
• Gayrimenkul tapu fotokopisi, Araç ruhsatı
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

 

Ev Hanımı İseniz;

 

• Konsolosluğa hitaben dilekçe ( Vize talep ve sponsorluk )

• Tam tekmil vukuatlı nüfus kaydı

• Gayrimenkul tapu fotokopisi, Araç ruhsatı

• Bankadan alınmış ıslak imzalı ve imza yetkisi bulunan kişinin izma sürküleri olan hesap hareketlerini içeren hesap dökümü

• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

 

Öğrenci İseniz;

 

• Okuldan yeni tarihli, ıslak imzalı öğrenci belgesi ve not çizelgesi ( transkript)

• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvaffakatname

• Anne yada Baba'dan seyahat masraflarının karşılanacağına dair sponsorluk yazısı

• Aile işveren veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

 

Emekli iseniz;

 

• Konsolosluğa hitaben dilekçe ( Vize talep ve sponsorluk )

• SGK'dan emeklilik dökümü

• Masraflarınız başkası tarafından karşılanacaksa sponsor kişiden sponsorluk dilekçesi

• Gayrimenkul tapu fotokopisi, Araç ruhsatı 

Bankadan alınmış ıslak imzalı ve imza yetkisi bulunan kişinin imza sirküleri olan hesap hareketlerini içeren hesap dökümü

 

Ayrıca..

 

• 2 Resim + Vize Ücreti ( Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
• En az 6 ay geçerli pasaport
• Doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.
• Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
• Yeni Pasaportunuz ile birlikte üzerinde daha önceden almış olduğunuz vizelerin bulunduğu eski pasaportunuzu vize başvuru evrakları ile birlikte vermeniz vize alımında yararlı olacaktır.

• Schengen vize başvurularınızda mutlaka tüm seyahat süresini ve Schengen bölgesini kapsayan 30.000 € teminatlı seyahat sigortası poliçesi satın alınması zorunludur. Seyahat sigortası olmayan başvurular eksik evrak sebebiyle reddedilmektedir. Uygun fiyatlı Seyahat Sigortası için danışmanlarımız ile görüşünüz.   

• Amerika ve İngiltere İlk kez Schengen vizesi alacak kişilerin parmak izi için mutlaka vize randevu tarihinde şahsen başvuruları istenmektedir. 

• Evrakların kabulünden sonra vize tatbik edilmiş pasaportun konsolosluktan çıkış süresi değişmektedir.

 

ÖNEMLİ NOT: Vize başvuruları konsolosluklar tarafından değerlendirilmekte olup sözkonusu değerlendirmeler konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentası, müşteri ve konsolosluk arasında sadece vize takip aracısıdır.

 

*Vize ücretlerinin iadesi yoktur.

 

YURTDIŞI ÖĞRENCİ VİZESİ