Telefon: 0542-370-00-34 / 0850-259-2-663
1 ÜLKE SEÇİMİ
ÜLKE SEÇİMİ
2 ŞEHİR SEÇİMİ
ŞEHİR SEÇİMİ
3 VİZE TÜRÜ
VİZE TÜRÜ
SONUÇLARI GÖR

Aile Ziyareti - Devlet Dairesi

 
Devlet Dairesinde Çalışanların Portekiz Aile Ziyaret Vize İşlemleri için bize getirmeniz gereken evraklar,

 

 

3 - Davetiyenin aslı,

          a.Portekiz'de bağlı olduğu belediyeden onaylı olmalı

          b.Davetiyede davet edenin adı soyadı, telefon numarası, adresi bulunmalı ve gidiş, dönüş tarihi belirtilmeli

          c.Masrafları davet eden karşılıyorsa son 3 aylık gelir belgeleri ve son 3 aylık banka hesap dökümü eklenmelidir.

          d.Davet edenin kimlik fotokopisi (Eğer ülkede oturma izniyle bulunuyorsa oturma izni belgesinin fotokopisi) eklenmelidir.

 

4 - Başvuru sahibi tarafından Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış ingilizce vize talep dilekçesi. Örnek için Tıklayınız.

 

5 - Pasaport; 10 yıldan eski olmayan, başvuru yapmak istediğiniz tarihten ititbaren en az 3 ay geçerli olmalıdır.

 

6 - İki adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış 

 

7 - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevide içeren Çalışma Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

8 - Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

9 - Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi 

 

10 - Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

 

11 - Şahsi hesabınızın son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü

        a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalı ve en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır

        b. 15 günden eski olmayan son hesap hareketi ve Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.

 

12 - Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

 

13 - Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.)

 
14 - Kimlik fotokopisi

 

15 - Portekiz'de gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına)  düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız. 

 

 

Önemli Notlar:

1-Portekiz vize  başvuru esnasında  başvuru yapan kişinin (daha önce schengen vizesi olsun yada olmasın) konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir

2- Portekiz Konsolosluğu'na hitaben yazacağınız vize talep dilekçesinin örneklerine, vize takip formuna vizemerkezi.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi için;
0542-370-00-34
0850-259-2-663
info@omdvize.com

YURTDIŞI ÖĞRENCİ VİZESİ