Telefon: 0542-370-00-34 / 0850-259-2-663
1 ÜLKE SEÇİMİ
ÜLKE SEÇİMİ
2 ŞEHİR SEÇİMİ
ŞEHİR SEÇİMİ
3 VİZE TÜRÜ
VİZE TÜRÜ
SONUÇLARI GÖR

Turistik Vize - Öğrenciler

Öğrencilerin Slovenya Turistik Vizesi için Hazırlaması Gereken Evraklar 

 

 

1. Bu evrakların en altında yer alan, başvuru işlemlerinizin başlayabilmesi için "Online Vize Takip Belgesi"ni lütfen doldurunuz.

 

2. Schengen Vize Başvuru Formunu doldurmanızı rica ederiz.

 

3. Pasaport ve fotokopisi (geçerlilik süresi en az 4 ay )

 

4.  2 Adet fotoğraf (35X45mm ölçülerinde, beyaz fon önünde- güncel)

 

5. Öğrenci Belgesi

 

6. Muvafakatname - Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, noter onaylı muvafakatname aslı

 

7. Otel-Uçak Rezervasyonu

 

8. Seyahat Sağlık Sigortası - 30 000 € (otuz bin Euro) teminatlı sağlık sigortası

 

9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( aile ve adres bilgilerini içerir)

 

Sponsor Olacak Veli, Aşağıda Belirtilen İş Evraklarından Uygun Olanı İbraz Etmelidir.  

 

A - İşveren İse; 

 

1.Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben  vize talep dilekçesi. 

a. Seyahatin amacı, tarihleri, seyahat edeceği kişiyle olan yakınlık ilişkisi ve masrafların kim tarafından karşılanacağını beyan eden
b. Şirket yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmeli

 

2. SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü

 

3. Faaliyet Belgesi - (güncel orijinal )

- Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri fotokopisini kullanabilirler

 

4. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi 

 

5. Vergi Levhası (son dönem)

 

6. İmza Sirküleri Fotokopisi 

 

7. Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

a. En az 3000 TL bakiyeli
b. 15 günden eski olmayıp, kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri ile

 

 

B -  Bordrolu Çalışan İse

 

1. İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış Çalışma Belgesi

 

2. Faaliyet Belgesi - (güncel orijinal)

 -Daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri fotokopisini kullanabilirler

 

3. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

 

4. Vergi Levhası (son dönem)

 

5. İmza Sirküleri Fotokopisi 

 

6. SGK İşe Giriş Bildirgesi.

 

7. SGK Hizmet Dökümü (orijinal)

 

8. Son 3 aylık Maaş Bordrosu (son 4 aylık dökümlü-ıslak imzalı- kaşeli)

 

9. Sponsor olacak veli tarafından Konsolosluğa hitaben  vize talep dilekçesi.

  -Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, seyahatin amacı, tarihleri ve masrafları karşılayacağı beyan edilmeli

 

10. Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

a. en az 3000 TL bakiyeli 
b. 15 günden eski olmayıp, kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sirküleri ile

 

 

C - Devlet Memuru İse

 

1. Çalışma Belgesi - Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevi de içeren çalışma belgesi,

 

2. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi - Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi

 

3. Son 3 aylık maaş bordrosu (İmzalı ve kaşeli.)

 

4. Sponsor olacak veli tarafından Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi.

-Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, gidiş amacı, gidiş dönüş tarihleri ve masrafları karşılayacağını beyan eden cümle zorunludur.

 

5. Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü 

a. En az 3000 TL bakiyeli
b. 15 günden eski olmayıp, kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sirküleri ile

 

 

D - Emekli ise 

 

1. Sponsor olacak veli tarafından Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.

 -Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip, seyahat amacı, gidiş dönüş tarihleri ve masrafları karşılayacağı beyan edilmeli 

 

2. Sponsor olacak velinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü.

 -Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan her sayfanın kaşeli ve ıslak imzalı olmalı.

 

3. Sponsor olacak velinin son 3 aya ait şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü 
   -En az 3000 TL bakiye bulunmalıdır. 15 günden eski olmayıp, kaşeli, ıslak imzalı ve bankanın imza sirküleri de olmalıdır.

 

4. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

 

5. Nüfus Cüzdan Fotokopisi 

Detaylı Bilgi için;
0542-370-00-34
0850-259-2-663
info@omdvize.com

YURTDIŞI ÖĞRENCİ VİZESİ